"Den unge Sigrid Undset"
Søndag 24. august 2014 kl 15.00 - 16.00 En kabaret av Kristi Kinsarvik. I forestillingen "Den unge Sigrid Undset" følger Kristi Kinsarvik forfatteren fram til debuten i 1907. Hun leser tekster av Undset og binder dem sammen med sin egen tekst og synger hennes dikt til egne melodier. Øystein Johnsen akkompagnerer på flugabone.
Vi følger Sigrid Undset fra hun kommer til verden i bestefars hus i Kalundborg som sine stolte foreldres første barn, og fram til hennes første roman Fru Marta Oulie som kom ut i 1907. Vi møter en aktiv og oppvakt jente og ung kvinne som måtte kjempe for seg selv, sin mor og sine søstre etter at faren døde, da hun var bare elleve år gammel.
Konsert: NORSK POESI

Den 12. juli kl 19.00 blir det konsert med Norsk Poesi Ensemble hjemme hos Sigrid Undset på Bjerkebæk! I spissen for Norsk Poesi står Morten Christian Groth, vokalist og komponist, og Caroline Eugenie Groth, vokalist og gitarist. Morten har tonesatt poeter som Henrik Ibsen, André Bjerke, Inger Hagerup, Herman Wildenvey, Halldis Moren Vesaas, og nettopp Sigrid Undset. Så denne kvelden får noen av hennes dikt komme hjem igjen med ny musikalsk drakt! Med i ensemblet er Lars Skattebu på tangenter og Simen Motrøen på trommer. Velkommen! Entré kr 150

Undsetforelesningen
Onsdag 21. mai kl 18.00 på Bjerkebæk: Sigrid Undset for 100 år siden. Professor Liv Bliksrud vil snakke om forholdet mellom barn og foreldre, i Undsets roman "Våren" og essayet "Det fjerde bud". Pris: SUS-medlem kr 100. Andre kr 150
Åpningsforestilling i Maihaugsalen 20. mai kl 19
En del av forestillingen blir en hyllest til Sigrid Undset, på hennes fødselsdag. Skuespilleren Ellen Horn opptrer i rollen som Sigrid Undset. Flere opplysninger om forestillingen finner du på side 19 i årets festivalprogram
Fødselsdagsselskap

Det blir fødseldagsselskap for Sigrid Undset på Bjerkebæk tirsdag 20. mai kl 17 - 18. Velkommen til en markering av Sigrid Undsets fødselsdag med opplesning, bringebærfyrstekake og et lite glass portvin i vårgrønne omgivelser på Bjerkebæk. Etterpå går vi videre til Åpningsforestillingen i Maihaugsalen, hvor markeringen av Undsets fødselsdag fortsetter.
Arrangør: Sigrid Undsetselskapet. Pris inkl servering: kr 70 for medlemmer av Sigrid Undsetselskapet og for alle med festivalpass. Kr 100 for andre.

 

Hagedugnad på Bjerkebæk

Bli med på dugnad i hagen på Bjerkebæk tirsdag 6. mai kl 18! Ta gjerne med rive og arbeidshansker. Enkel servering. Vel møtt!
Text/HTML

ÅRSMØTE i Sigrid Undset-selskapet onsdag 19. februar 2014 kl 19.00 på Leseriet, Lillehammer bibliotek. Vanlige årsmøtesaker. Direktør Bente Molvig ved Dikterhjemmene vil snakke om "Mitt møte med Bjerkebæk". Enkel servering.Velkommen!

 

VÅRMØTE I OSLO
Torsdag 6. mars 2014 kl 18.00
i Aschehoug forlag, Sehesteds gate 3, Oslo:
Forfatter Tordis Ørjasæter vil snakke om "Hvorfor jeg aldri blir ferdig med Sigrid Undset".
Leder i Norsk litteraturfestival, Marit Borkenhagen, vil fortelle om årets program.
Forfriskninger.

Velkommen!


Bilde av Alice Munro

Årets Nobelforedrag 2013

Årets Nobelforedrag blir torsdag 21. november 2013 kl 19.00 på Litteraturhus Lillehammer. Forfatter Brit Bildøen vil snakke om Alice Munro. Hun har kalt foredraget "Novellekunstens mester". Bildøen har sagt om Munro bl.a. "Hver av novellene hennes er som en roman, ja, et helt liv".

Sigrid Undset sin bursdag

Mandag 20. mai

20. mai er det bursdagen til Sigrid Undset. Da åpner Bjerkebæk dørene og da er det GRATIS kaffe og fyrstekake i kafeen. Høres flott ut!

Hagedugnad
Tirsdag 7. mai 2013 kl 18.00

Bli med og rydd i hagen på Bjerkebæk før sommersesongen starter! Vi raker vekk gammelt gress og lauv, og gjør hagen klar, under kyndig ledelse av gartner Bjørn Mølmen. Dette er sosialt og hyggelig. Til slutt har vi kaffepause. Ta med hansker, og gjerne rive om du har det.
Vårmøte i Oslo
Torsdag 7. mars 2013 kl 19.00
Aschehoug forlag, Sehesteds gate 3


Professor Halvor Eifring snakker om Nobelprisvinner Mo Yan.
Leder av Norsk litteraturfestival Marit Borkenhagen vil fortelle om årets program.
Caroline Groth vil synge viser med tekst av Sigrid Undset.
Forfriskninger.

Velkommen!
Vårmøte i Oslo
Tomas Tranströmer Tid:   15. mars 2012 kl. 19:00 – 22:00
Sted:   Aschehoug Forlag
Sehesteds gate 3
0164 Oslo
 

Inge Eidsvaag holder foredrag om Tomas Tranströmers liv og diktning. Leder i Norsk Litteraturfestival, Marit Borkenhagen, vil presentere årets program. Forfriskninger.

FOREDRAG OM ÅRETS NOBELPRISVINNER

Torsdag 6. desember 2012 kl 19.00 holder professor i kinesisk, Halvor Eifring, foredrag om årets Nobelprisvinner i litteratur Mo Yan. Arrangementet er på Litteraturhus Lillehammer/Lillehammer bibliotek.  Velkommen!  3 av Mo Yans bøker er utgitt på norsk: "Rødt korn" (2008), "Livet og døden tar rotta på meg"  (2010) og "Store bryster og brede hofter" (2011)

 


Foredrag om Nobelprisvinner i litteratur
Mario Vargas Llosa Tid:   15. desember 2010 kl. 20:00 – 22:00
Sted:   Nansenskolen
Lillehammer
 

Jannecken Øverland holder foredrag om årets Nobelprisvinner i litteratur Mario Vargas Llosa. Jannecken Øverland er forfatter og redaksjonssjef for oversatt skjønnlitteratur i Gyldendal Norsk Forlag.

Inngang kr. 100,–
Medlemmer av Sigrid Undset Selskapet kr. 50,–
Studenter gratis.

Finn oss på FacebookFinn oss på Facebook


INNKALLING TIL ÅRSMØTE TIRSDAG 19. FEBRUAR 2013 kl 19.00
PÅ LESERIET, LILLEHAMMER BIBLIOTEK

SAKLISTE:
1. Åpning
2. Konstiuering
3. Årsberetning
4. Regnskap
5. Budsjett
6. Aktivitetsplan
7. Valg
8. Diskusjon: Det fremtidige arbeidet i Sigrid Undset-selskapet:
    Rekruttering av medlemmer

 Årsmelding juni 2012 – desember 2012

I
Årsmøtet 2011/2012 ble avholdt 6.6.2012 på Bjerkebæk. Årsberetning, revidert regnskap, budsjett og aktivitetsplan ble lagt fram og godkjent.

Det ble vedtatt følgende endring i medlemskontingenten:
For enkeltmedlemmer som bor i utlandet er kontingenten NOK 300,-.

Det ble vedtatt følgende endring i vedtektene:
§ 10: Ordinært årsmøte avholdes hvert år innen utgangen av februar måned.

II
Det har vært et normalt aktivitetsnivå i løpet av det halve året som er gått.

Antallet medlemmer er gått ned, da det har vært langt flere utmeldinger enn innmeldinger. Dette gjør den økonomiske situasjonen anstrengt.

III
Valgene førte til følgende resultat:

Styre:
Marit Eggen, leder (valgt for ett år)
Kjell Helge Moe, kasserer
Lina Dybdal
Bjarnhild Talåsen
Liv S. Solheim
Marit Borkenhagen (oppnevnt av litteraturfestivalen)
Randi Høiholdt-Vågsnes (oppnevnt av litteraturfestivalen)

Varamedlemmer:
Astrid Stuve
Sigrun Slapgard

Valgkomite:
Arnfinn Engen
Hilchen Sundby
Berit Melkild

IV
Det har i perioden vært gjennomført følgende aktiviteter:

Styremøter/dugnader.
Styret har avholdt 3 styremøter i perioden. Varamedlem Astrid Stuve har møtt fast i styret. I tillegg har det vært en dugnad med utsending og pakking av Gymnadenia.
Det har vært kontakt med lederen for Bjerkebæk om det videre samarbeidet.

Eksterne møter.
I samarbeid med Nansenskolen/Litteraturhus Lillehammer ble det 6.12.12 gjennomført et åpent møte på Litteraturhuset der Halvor Efring holdt foredrag om årets nobelprisvinner Mo Yan.

Gymnadenia.
Gymnadenia ble igjen utgitt høsten 2012 og sendt medlemmene. Det brukes fortsatt et trykkeri med langt lavere kostnader enn tidligere.

Det ble samlet inn flere annonser til tidsskriftet.

Gymnadenias redaktør har vært Benedicta Windt-Val og redaksjonsrådet har bestått av Liv Bliksrud, Nan Bentzen Skille, Sigrun Slapgard og Arnfinn Åslund.

Lageret av tidligere Gymnadenia.
Lageret av tidligere Gymnadenia er flyttet fra Maihaugen til Breiseth.

Sosiale medier.
Hjemmesiden er på plass etter en periode der den ikke fungerte godt nok. Adressen er www.undset.no.
I tillegg er vi på face-book.

Diverse henvendelser.
Styret mottar stadig henvendelser fra personer utlandet som ønsker informasjon om Sigrid Undset.


Lillehammer, den 19.2.2013
Marit Eggen

Nobelforedrag
Tid:   Torsdag 6. desember kl 19.00
Sted:   Litteraturhuset

Lillehammer Bibliotek

 

Foredrag om årets vinner av Nobels litteraturpris ved professor i kinesisk, Halvor Eifring

Norsk Litteraturfestival 2011

Sigrid UndsetMedlemmer av Sigrid Undset-selskapet kan kjøpe billetter til åpningsforstillingen på litteraturfestivalen for kr.100 på festivalkontoret før klokka 14.00
tirsdag 24. mai 2011.

Årsmøte tirsdag 7. juni kl. 19

Innkalling til årsmøte Sigrid Undset-selskapet
Tid: Tirsdag 7. juni, kl. 19.00.
Sted: Lillehammer, bibliotek, litteraturfestivalens lokaler
(inngang på baksiden av biblioteket)

Sakliste
1. Åpning
2. Konstituering
3. Årsberetning
4. Regnskap
5. Aktivitetsplan
6. Budsjett
7. Fastsettelse av kontingent for 2012
8. Innkomne saker
9. Valg

Juni Dahr på vårmøtet hos Aschehoug

22. mars 2007

Juni JahrI år er det 100 år siden Sigrid Undset debuterte med Fru Marta Oulie. I den anledning er vi så heldige å ha Juni Dahr som gjest hos oss. Ingen har som henne gitt Kristin-skikkelsen ra Kristin Lavransdatter liv på scenen!

Denne kvelden vil hun formidle en mindre kjent side av Sigrid Undsets forfatterskap, poesien. Vi møter den unge Undset fra diktsamlingen Ungdom, 1910.

Den unge Undset – kabaret på Nansenskolen

22. februar 2007

Den unge Sigrid UndsetKristi Kinsarvik har laget en kabaret om den unge Sigrid Undset. Hun følger henne fra hun kommer til verden i bestefars hus i Kalundborg som sine stolte foreldres første barn, og fram til hennes første roman Fru Martha Oulie kom ut i 1907. Vi møter en aktiv og oppvakt jente og ung kvinne som måtte kjempe for seg selv, sin mor og sine søstre etter at faren døde da hun var elleve år. Kabareten inneholder tekster og dikt av Sigrid Undset som Kristi Kinsarvik har satt melodi til. På Nansenskolen torsdag 22. februar klokka 19.00.

Østenfor sol og vestenfor måne
22. mai 2001 ble videoforestillingen «Østenfor sol og vestenfor måne» vist for første gang, i nærvær av H.K.H. prinsesse Märtha Louise.
SUS-møte med ny musikk
15. november 2000 oppstod søt musikk i Kulturhuset Banken på Lillehammer. 4 musikere fra Gjøvik ble så betatt av Sigrid Undsets diktsamling «Ungdom», at de satte i gang med å lage sin egen musikk til diktene.
Avduking av minneplate i Roma
Tre ganger besøkte Sigrid Undset Roma: som ung og lovende forfatter i 1909-10, som nygift og engstelig mor i 1912-13 og som katolikk på pilgrimsreise i 1925. En kunne nesten tro hun hadde planlagt sine Romareiser som en trilogi!
Fjærpenn og blekkhus
Sigrid Undset Selskapet - Postboks 457, 2603 Lillehammer
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no