Welcome

The Sigrid Undset Society, SUS, was established on the initiative of Sigrid Undset-dagene, Norsk Litteraturfestival. The Sigrid Undset Society aims to further the interest in Sigrid Undset’s authorship, and to support the activities of Norsk Litteraturfestival.

News

Facebook posts

Snart åpner Bjerkebæk, og de hvite forglemmegeiene som hun fikk av sin venninne Nini Roll Anker blomstrer! Da er det bare å glede seg🌿🗝🐝Forglemmegei 💚 Denne hvite varianten av den søte og flotte planten fikk Sigrid Undset av sin venninne Nini Roll Anker.

Nå er det bare 1 uke igjen til vi åpner for sommeren! Velkommen til Bjerkebæk fra 12. juni 😃 God helg!
... See MoreSee Less

View on Facebook

2 days ago

Sigrid Undset Selskapet

«DEN SKJØNNE BARNDOM» er overskriften til kapitlet om Lyder Sagens gate 10 i den selvbiografiske romanen Elleve år, her bodde Sigrid Undset fra hun var fire år til hun var ni: «Da Ingvild var halvfemte år gammel, flyttet de til Lyder Sagens gate....deres have var var bare gressplener på rad, men lenger nede var et syrinlysthus, hvor nesten aldri noen var, og prydbusker av forskjellige alminnelige sorter – brukket og herjet av ungene som styrtet gjennem buskaset når de lekte. Haven på sydsiden av huset var helt anderledes. Der var Wilsters have, og for det første hadde jo de som bodde i første etage verandaen med en bred trapp som skred like ned i haven. Om sommeren sto alltid verandadøren på vidt gap, og ut og inn verandadøren ferdedes hele familien fra morgen til kveld. Det var ti barn hos Wilsters, de eldste var voksne herrer og en voksen dame, og den yngste gutten var bare to år da Ingvild kom flyttende dit. Men til hvert av Wilsters barn sognet noen venner og venninder som løp ut og inn, akkurat som de hørte huset til ...» vi har vært på safari i Sigrid Undsets skjønne barndom. ... See MoreSee Less

View on Facebook

Da er Norsk Litteraturfestival rett hjem over for i år, og Sigrid Undset og feiringen av hundreårsdagen for Kransen ble behørig omtalt. Og ikke nok med det, i november gjenoppstår Sigrid Undset-dagene på Bjerkebæk. Og på Lillehammer er sitatsteiner lagt ned, les mer nedenfor og ta deg en sitatvandring🌿🗝📚💚Da har Norsk Litteraturfestival rett hjem hatt sin siste sending, etter en rik festivalhelg direktesendt rett hjem til stuer og hager over hele landet.

Men solen skinner, og helgen er ennå ikke over! Da passer det kanskje med en litterær vandring i Lillehammers gater før hverdagen skal i gang igjen?

Nå er nemlig alle sitatsteinene i byen lagt inn i DNTs SjekkUT-app, slik at du kan lese mer om hvert sitat og "sjekke inn" på hver stein du besøker. Følger man løypa med sitatsteiner, beveger man seg fra Edda, via Henrik Ibsen, Sigrid Undset og Knut Hamsun til moderne norske forfattere som Jon Fosse og Dag Solstad. Norsk Litteraturfestival tok høsten 2006 initiativet til å utarbeide den norske litterære kanon, fra norrøn tid til i dag. Det er sitater fra disse verkene som i dag ligger nedfelt i Lillehammers gater. Denne vandringen gjennom litteraturbyen Lillehammer er en flott mulighet til å gjøre seg kjent med den norske litteraturhistorien og hva byens sitatsteiner representerer.

Last ned DNTs SjekkUT-app og ta deg en bytur!

God tur! ☀️

DNT Lillehammer Norsk Litteraturfestival

Foto: Øystein Nordås
... See MoreSee Less

View on Facebook

To dager igjen, til du kan få Norsk Litteraturfestival - Sigrid Undset-dagene rett hjem i stua, tre dager til ende, i samarbeid med NRK. Følg med på det innholdsrike programmet😊📚🗝 ... See MoreSee Less

View on Facebook