Undset Rectangle 1

 > 

 > 

HØSTLIG HILSEN MED EN SNIKTITT PÅ VÅRENS PROGRAM 2021

HØSTLIG HILSEN MED EN SNIKTITT PÅ VÅRENS PROGRAM 2021

Kjære dere medlemmer i Sigrid Undset-selskapet

 

Nå gleder vi oss til endelig å kunne ønske velkommen til Sigrid Undset-dagene på Lillehammer lørdag 21.-22.november. Endelig skal vi feire at det er hundre år siden Kransen, første bok i trilogien om Kristin Lavransdatter ble utgitt. Billettene til mange av arrangementene ble revet bort nesten med det samme programmet ble lagt ut, men til noen arrangementer er det fremdeles mulig å sikre seg plass:

https://litteraturfestival.no/festivalprogram/

 

Den flotte feiringer av i hundreårsmarkeringen av Kransen på Nasjonalbiblioteket i Oslo 24. november er dessverre utsatt på grunn av smittesituasjonen, men vi gleder oss til å ta det igjen på nyåret.

 

I disse dager legger vi planer for våren 2021 der vi altså fortsetter hundreårsfeiringen av bøkene om Kristin Lavransdatter – de skal feires tre år til ende.

 

Som mange av dere har fått med dere ble det en høst i vandringenes tegn for alle Sigrid Undset-interesserte og det var spesielt hyggelig ettersom så mange planer for våren 2020 måtte skrinlegges og utsettes. Til våren vil vi følge opp våre vandringer i Sigrid Undsets litterære og biografiske univers, med hagevandringer på Bjerkebæk, byvandringer i Sigrid Undsets Kristiania og i Kristin Lavransdatters Oslo i Middelalderparken (mai/juni), Fjellvandring i Kristin Lavransdatters rike på Høvringen 25.-27. juni. Datoer på hagevandringer og byvandringer kommer senere. Meld din interesse til leder@wordpress-561851-1818375.cloudwaysapps.com så lager vi venteliste.

 

Årsmøtet i Sigrid Undset-selskapet blir avholdt onsdag 3. mars kl 19.00 i Leseriet på Lillehammer. Håper mange av dere finner anledning til å komme.

 

Det tradisjonsrike vårmøtet på Aschehoug forlag i Oslo blir 10. mars kl. 18.00. Her er Morten A. Strøksnes invitert til å snakke om sitt møte med Sigrid Undset og sin lesning av Tilbake til fremtiden spesielt. I tillegg vil Marit Borkenhagen fortelle om vårens litteraturfestival på Lillehammer.

 

I mars vil vi også lansere nytt nummer av Gymnadenia og ikke minst vil vi presentere våre planer for mer digital publisering på våre hjemmesider, slik at dere kan lese interessante Undset-saker året rundt og vi kan bygge opp en digital Sigrid Undset-plattform med godt lesestoff. Vi kommer tilbake med tidspunkt for dette.

 

Vi gleder oss til å annonsere navnet på den vi har invitert til å holde neste års Sigrid Undset-forelesning. Den blir holdt torsdag 27. mai kl 17.00. I tillegg planlegger vi et seminarprogram under festivalen i anledning av at det er hundre år siden Husfrue ble utgitt i 1921. Denne gangen skal det handle om «kjærlighetshistorien» i litteraturen. Fortellingen om fatal og forbudt kjærlighet har hatt et langt liv i litteraturen, der Shakespeares Romeo og Julie kanskje er det mest kjente eksempelet. Igjen tar vi utgangspunkt i Sigrid Undsets historiske romaner, men griper enda lengre tilbake, til folkevisene, legendene om kong Arthur men også og Tristan og Isolde, sistnevnte regnes som vår kulturs første kjærlighetsroman. Hvilke tråder går fra de gamle historiene om de elskende som får hverandre mot alle ods – med Gud og fortelleren på sin side – frem til Kristin og Erlend. Vi har vi invitert Kaja Schjerven Mollerin, Inger Merete Hobbelstad og Bergsveinn Birgisson til å snakke om dette temaet onsdag 26. mai kl 16.00-19.00. Seminaret planlegges på egnet sted, Bjerkebæk eller Lillehammer litteraturhus.

Så gleder vi oss til å invitere til vårens vakreste eventyr – dugnad i Sigrid Undsets hage og ikke minst til tradisjonsrike søndager med forestillinger og foredrag på Bjerkebæk. Her er datoene ennå ikke satt, men program kommer på e-post og deles i sosiale medier. Følg med!

 

Kjenner du noen som kunne ha glede av et medlemskap i Sigrid Undset-selskapet så vil vi gjerne ha med flere interesserte. Verv gjerne en venn og gi bort et medlemskap i julegave. Årsavgift regnes først fra og med det nye året. Gå inn her: https://www.undset.no/medlemskap/

Eller send navn og adresse til leder@wordpress-561851-1818375.cloudwaysapps.com

 

Så gjenstår det bare å ønske dere en fortsatt god høst og fin adventstid!

 

Beste hilsen Sigrid Undset-selskapet